Reply
Contributor
jonial
Posts: 60
Registered: ‎12-12-2011
Accepted Solution

TalkTalk Speed Checker

Hi there

Is there a problem with the speed checker.

I am unable to use it and get the following message:- It appears that you are not currently connected to your TalkTalk broadband. You must be connected to your router to begin the test.

 

This started to happen yesterday 20/08/2013.

Any comments would be appreciated.

Super Contributor
brummyfan
Posts: 290
Registered: ‎04-06-2010

Re: TalkTalk Speed Checker

May be a temporary problem, I have just checked and it's working.

Capture.JPG

★Desk Jockey | ★Extended Profile | ★Basic Profile | ★Account Verified | ★Got Potential | ★Feedback Loop | ★Active Participant | ★Completionist
OCE_Vicky
Posts: 315
Topics: 0
Kudos: 31
Solutions: 22
Registered: ‎12-08-2013

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi Jonial,

 

Sorry to hear that you are having problems with the speed checker. Are you using this speed checker link? Are you still having problems with it? Are you connecting to the router through the ethernet cable or wirelessly?

 

Thanks

 

Vicky

Be sure to give kudos and accept your solution


Contributor
jonial
Posts: 60
Registered: ‎12-12-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi Vicky

Yes it is still the same and I am connected to the dsl-3780 via an ethernet cable.

All other speed checkers eg BTW, Speedtest.net, Thinkbroadband, work ok

Trusted Contributor
clint
Posts: 1,786
Registered: ‎09-05-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

My contact in the CEO complaints office states that they and the network team are aware of this problem and hope to have it fixed in the next couple of days.

Dumped in the recycle bin called Escalated Threads.
Still being Ignored by the OCE,s
Super Contributor
pippip
Posts: 725
Registered: ‎27-02-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

Use this http://internet-speedtest.net/ it's a cut down version and if you enter your number after each test it should record the results against your account
Contributor
ageinghack
Posts: 50
Registered: ‎05-03-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

Just tried to run my usual batch of speedtests. Of the bunch I use to get a decent average, guess which one fell over?
Yup, the one operated by the people who supply my broadband.
TalkTalk strikes again.
I came here to ask what is going on, only to find that the issue has been around for a couple of days. Now there's a surprise.

MK
Pipex customer since before 2002
Stuck on a BT ADSL-only exchange
OCE_Debbie
Posts: 39,183
Topics: 1
Kudos: 889
Solutions: 399
Registered: ‎03-11-2008

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi jonial

 

We are currently looking into this further and will post on this thread as soon as we have further information.

 

Thanks

Be sure to give kudos and accept your solution


Trusted Contributor
clint
Posts: 1,786
Registered: ‎09-05-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

My contact in the CEO complaints office states that they and the network team are aware of this problem and hope to have it fixed in the next couple of days.

 

 

 

A week gone by and another promise of a TalkTalk problem being fixed ASAP has gone down the pan.

 

Were the money you pay to TalkTalk goes.

Dumped in the recycle bin called Escalated Threads.
Still being Ignored by the OCE,s
Contributor
jonial
Posts: 60
Registered: ‎12-12-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

[ Edited ]

Hi Debbie and Clint

Thanks for the info.

I now use the workaround as suggested by Clint.

So if you like you can close this thread

 

Edit

I thought it was Clint who suggested the workaround but I may be mistaken

Trusted Contributor
clint
Posts: 1,786
Registered: ‎09-05-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

I think you will find it was pippip
Dumped in the recycle bin called Escalated Threads.
Still being Ignored by the OCE,s
Contributor
ageinghack
Posts: 50
Registered: ‎05-03-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

[ Edited ]

Whoever suggested the workaround was not a Pipex refugee.

Despite being given clear step-by-step instructions, with pictures, explaining how to get the TalkTalk speedtest, I always end up with the page that denies that I am connected.

"It appears that you are not currently connected to your TalkTalk broadband. You must be connected to your router to begin the test."

Let's not close this discussion until TalkTalk gets its act together.

As Clint says, "A week gone by and another promise of a TalkTalk problem being fixed ASAP has gone down the pan."

MK
Pipex customer since before 2002
Stuck on a BT ADSL-only exchange
Contributor
jonial
Posts: 60
Registered: ‎12-12-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi Ageinghack

All I do is to click on support and tools at the top of this page, A new window opens and I enter my phone number at the top of the page, click on Check and then a new window opens and I can then click on the broadband speed check Button which I think is green in colour.

Hope this helps

Super Contributor
pippip
Posts: 725
Registered: ‎27-02-2012

Re: TalkTalk Speed Checker


jonial wrote: All I do is to click on support and tools at the top of this page, A new window opens and I enter my phone number at the top of the page, click on Check and then a new window opens and I can then click on the broadband speed check Button which I think is green in colour.

Or just click this http://internet-speedtest.net/ it's the same tool with all the Up to 24Mb exchange speed  nonsense removed

Contributor
ageinghack
Posts: 50
Registered: ‎05-03-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

As I said, I have been given clear and illustrated instructions on how to do that. It does not work.


There is no "broadband speed check Button", green or any colour.

 

Here is the screen I get to,

 

TalkTalkTechSupport

 

as already posted in the other discussion about this subject.

 

This is not the same screen that Clint posted when he took me through this process some days ago *(see attached).

 

My screen is missing the all important Blue Test Speed button.

 

In other words, whichever way I approach it, it does not seem to be the same system for Pipex customers.

 

 

 

 

 

 

 

MK
Pipex customer since before 2002
Stuck on a BT ADSL-only exchange
Contributor
ageinghack
Posts: 50
Registered: ‎05-03-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

Thanks. That one works. (Unlike other suggestions.)I will add it to me raft of test sites.

 

But it would be a good idea if TalkTalk fixed its broken system.

 

MK
Pipex customer since before 2002
Stuck on a BT ADSL-only exchange
OCE_Michelle
Posts: 46,696
Topics: 4
Kudos: 935
Solutions: 384
Registered: ‎03-11-2008

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi,

 

This should now be resolved :smileyhappy:

 

Issues with TalkTalk Speed Tester - RESOLVED

 

Be sure to give kudos and accept your solution


Contributor
jonial
Posts: 60
Registered: ‎12-12-2011

Re: TalkTalk Speed Checker

Hi Michelle

It certainly is resolved.

Many thanks to all

Contributor
ageinghack
Posts: 50
Registered: ‎05-03-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

Oh dear. The system is working, even for Pipex refugees, but the "new look" is misleading.

 


How are you connected:

With a cable?
Over WiFi


 

Neither. Over ADSL.

 

In the language of BT and most other people, just look at the comparison sites, cable is not the same thing as ADSL.

 

But please do not try to fix this obvious error. To try to do so would probably break the system for another week or two.

 

 

 

MK
Pipex customer since before 2002
Stuck on a BT ADSL-only exchange
Super Contributor
pippip
Posts: 725
Registered: ‎27-02-2012

Re: TalkTalk Speed Checker

[ Edited ]

In this instance when they say cable or wifi, they only mean the connection between your computer and the router. By wifi or ethernet cable