cancel
Showing results for 
would you rather see results for 
Did you mean: 
Need help?

Constant disconnects

Reply
13 REPLIES 13
Jcooper1459
Chatterbox

Hi,

 

Since being with talk talk (roughly a month) I keep seem to be getting constant disconnects from the internet. The wifi remains on and connected to all devices but with no internet connection. When the issues happen the router flashes amber for about 2 mins after which it reconnects and goes back to a permanent white. This usually happens in 1 to 2 hr periods followed by 4 to 5 hrs of no disconnects. It is very frustrating.

 

Is it possible for someone to test my line and/or help in anyway.

 

Thanks

 

KeithFrench
Community Star

This might be a line issue. I have asked one of TalkTalk's OCEs to pick your thread up and investigate it for you.

The forum is not real-time 24/7 support, so depending on how busy they are & how many are working at any one time, this can take 24 - 48 hrs (excluding weekends & limited cover on Bank Holidays). Alternatively, you can call the call centre or use online chat. The posts are responded to in time/date order, oldest first. So the fewer entries you make on your thread now, the sooner they will pick it up.

To save yourself time, please make sure that your community profile includes your first & last names, broadband phone number & if possible an alternative contact number. This can be done by clicking on your Avatar picture then click on "My Settings" followed by:-

Personal Profile > Personal Information

Otherwise, TalkTalk will not be able to tie up your forum username to your broadband account. Only you & TalkTalk have visibility of your details.

Keith
I am not employed by TalkTalk, I'm just a customer. If my post has fixed the issue, please mark it as the Best Answer.
OCE's and Community Stars - Who are they? 

Community Team

Hi Jcooper1459

 

I'm really sorry to hear this.

 

Can you please update your community profile to include your:

  • Name
  • Telephone number
  • Alternative contact number

We'll then look into this further. Please do not post this information on this thread Once you've updated our profile please post in your topic to confirm it's updated. 

 

Thanks

 

Debbie

Jcooper1459
Chatterbox
Debbie,

This has been updated.

Thanks

James
Community Team

Hi James

 

Thanks for updating your Community Profile.

 

The line test has detected a possible fault. Can I just check if your landline service is working ok when making calls? (any noise)

 

Is your router currently connected at the test socket?

 

Thanks

 

Debbie

Jcooper1459
Chatterbox

Debbie,

 

Phone works fine with no issues and a solid dial tone.

 

What do you mean by test socket? The router is plugged into the splitter (1 line to phone and other to router). The splitter is the connected to the connection in the wall. There is only one socket in the wall.

 

Thanks

Community Team

Hi James

 

Would it be possible to post a photo of your master socket?

 

Thanks

 

Debbie

Jcooper1459
Chatterbox

15544687618156385067067671078771.jpg

 

Debbie, please see above. Thanks

Community Team

Hi James

 

Thanks for your reply.

 

This socket should have test socket behind the lower section of the face plate. Would it be possible to connect the router at the test socket using a microfilter?

 

Debbie

Jcooper1459
Chatterbox

15544698429027847834882565937522.jpg

 

Debbie, it is now connected as shown. Is this correct?

Community Team

Hi James

 

Thanks, that is correct. I have completed a further line test which is still detecting a possible fault, apologies for this.

 

I have passed this fault over to our Network Team for investigation. Please can you post back on this thread in 24hrs and we can check for further updates on this fault.

 

Thanks

 

Debbie

Jcooper1459
Chatterbox

Debbie,

 

Still having a lot of issues and disconnects here (I get about 3 mins connection time every 10mins or so). This is starting to become a real problem as the internet is not usable, I need to have a stable connection for my work (especially on weekends). It is quite often simply a flashing amber light, followed by a flashing amber and white light and finally a solid white light when it reconnects.

 

Having said that yesterday afternoon there was a pretty good connection for 8hrs or so. 

 

Can you please look into getting this sorted ASAP, I am struggling here.

 

Thanks

 

James

Community Team

Hi James

 

Apologies for this.

 

I have requested an update on this fault from our Network Team and I will post back on this thread as soon as I receive further information.

 

Thanks

 

Debbie

Community Team

Hi James

 

This fault is under investigation with a BT Openreach line engineer and we should receive further updates within the next 48hrs.

 

Thanks

 

Debbie