cancel
Showing results for 
Show  only  | would you rather see results for 
Did you mean: 
Need help?

Renewed Fibre with Fibre Boost on Tuesday 14th - still nothing

Reply
10 REPLIES 10
Popular Poster
Received a confirmation email on Tuesday, nothing by Friday, chatted online and wasn't in my account so was added manually. Received another confirmation email about the boost and told to switch the router off for 30 minutes today.

 

Just done that and it's the same old 37mb download 9 mb upload

 

Any clues?

 

Thanks

Popular Poster

Sorry for duplicate posts - no-one explains that it takes 10 minutes for posts to appear.

 

My account says go-live is 20/54 - why so long?

Community Star

Is the boost showing as active in your MyAccount?

Keith
I am not employed by TalkTalk, I'm just a customer. If my post has fixed the issue, please mark it as the Best Answer.
OCE's and Community Stars - Who are they? 

Popular Poster

Says my order is pending with go-live on Monday. Guess I'll wait until then.

 

I spent 90 minutes online  today with TT doing a speed check  - bit of a waste of time.

 

BTW I'm sure I posted this reply earlier but it disappeared.

 

Sigh  

Popular Poster

During the CS diagnostic speed check yesterday TT said there was a fault on the line and that if an engineer was to be called out I would have to pay.for it.

 

There wasn't a fault before the diagnostic check and I was getting normal broadband speeds of 37/9.

 

Since the diagnostic check I am now getting 17-27 download and 5-9 upload.

 

If it comes to it why should I pay for a fault that seems to have been caused by TT?

 

Anyway, the Fibre Boost is supposed to be live tomorrow at last, so I'll see what happens then and take it from there - maybe I should have left well alone but I'll hope for the best 🙂

Popular Poster

So, Fibre Boost is now active.

 

I woke up to a disappointing 38mb download and a promising 18mb upload. Switched the router off for an hour and now it's 9mb download and 18mb upload.

 

Status shows a fault on the line. Please advise.

 

Thanks!

M

Community Star

I have asked one of TalkTalk's OCEs to pick your thread up and investigate it for you.

The forum is not real-time 24/7 support, so depending on how busy they are & how many are working at any one time, this can take 24 - 48 hrs (excluding weekends & limited cover on Bank Holidays). Alternatively, you can call the call centre or use online chat. The posts are responded to in time/date order, oldest first. So the fewer entries you make on your thread now, the sooner they will pick it up.

To save yourself time, please make sure that your community profile includes your first & last names, broadband phone number & if possible an alternative contact number. This can be done by clicking on your Avatar picture then click on "My Settings" followed by:-

Personal Profile > Personal Information

Otherwise, TalkTalk will not be able to tie up your forum username to your broadband account. Only you & TalkTalk have visibility of your details.

Keith
I am not employed by TalkTalk, I'm just a customer. If my post has fixed the issue, please mark it as the Best Answer.
OCE's and Community Stars - Who are they? 

Popular Poster

Done! Thanks very much, Keith 🙂 

Community Team - TT Staff

Hi

 

I'm showing the profile has changed to 80mb in the early hours and I'm showing the router in sync at 80mb now.

 

Can you run a fresh wired (not wireless) speed test via https://myaccount.talktalk.co.uk/speed-checker/

 

Thanks

 

Karl. 

 

 

Check & Report l Our latest Blog l Set Your Preferences l Service Status l Help with your Service l Community Stars

Working From Home Tips


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


WEAR A MASK      -      WASH YOUR HANDS      -      SOCIAL DISTANCE

Popular Poster

Thank you Karl.

 

Yes, it's up to 75 and 18 wired now 🙂 Great stuff and will see how it goes!

 

My Service status is still showing that you are working on a fault and that you need to do more tests - can that now be cleared?

 

Many thanks 

M

 

Community Team - TT Staff

Hi MurrayW,

 

That's great news, thanks for letting us know (the service status should automatically change)

 

Chris