cancel
Showing results for 
Show  only  | would you rather see results for 
Did you mean: 
Need help?

WIFI Shows Connected with no Internet BUT LAN has full internet. Reboot Router Cures it for 10m?!?

Reply
8 REPLIES 8
RazzOne
Whizz Kid

Hi Guys

My WIFI has been going down today and the only way to get it back up is by rebooting the Router. I have tried Switching off 2.4g and back on again but nothing, only a reboot sorts it. I don't have 5g on because it gives one of my kids nose bleeds but that's another story!

Does it sound to you guys like the router has an issue or could it be something else? Solar Storm Maybe? 😉

 

Cheers

Ann_Droid
Wise Owl

Hi
Talk-Talk like to have your profile upto date, things like...
Name
Telephone number
Alternative contact number
Via this link.....
https://community.talktalk.co.uk/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile:personal-info

NEVER post personal details into these help forums.

Some, hopefully relevant, contact details....
https://community.talktalk.co.uk/t5/Articles/Our-update-on-Coronavirus/ta-p/2468300

If you’re an existing TalkTalk customer, and you’d like to speak to someone about your account and billing, moving house, to get some technical support, or make a complaint,
call TalkTalk on 0345 172 0088 – it’s free if you call from a TalkTalk landline,
or alternatively 0345 172 0046 – it’s free if you call from a TalkTalk landline.

A 30 minute dis-connect and re-connect.

 

Analyser(s)...............

 

Open Source can mean Safe Source.Open Source can mean Safe Source.https://lizardsystems.com/wi-fi-scanner/https://lizardsystems.com/wi-fi-scanner/

I know nothing about BroadBand, but that does not stop me trying, and I am trying.
OCE_Michelle
Community Team - TT Staff

Hi RazzOne,

 

Apologies for the delay. I've completed a line test now which hasn't detected a fault and the connection looks stable for 24hrs. Is this still happening since your last post? Does this also affect wired devices or just wireless?

 

Thanks

 

RazzOne
Whizz Kid

Hi @OCE_Michelle 

 

I think you didn't fully read the title, maybe I should have included it in my description, sorry!  Its not a line issue but a router issue.  My LAN throughout the WIFI problems stayed fully operational i.e. Full Internet Access.

It was weird because the WIFI devices were connected to the WIFI but they were 'displaying' no internet and this was confirmed because there were definitely no internet on BUT Lan internet was fine.

Do you think maybe someone was DD0Sing My WIFI?

Ann_Droid
Wise Owl

Hi

 

Probably TT router channel hopping, get the automatic channel changer switched off and then pick your quietest channel.

I know nothing about BroadBand, but that does not stop me trying, and I am trying.
OCE_Debbie
Community Team - TT Staff

Hi RazzOne

 

Would you like me to send a different router for testing to see how the connection compares?

 

Thanks

 

Debbie

RazzOne
Whizz Kid

Hi @OCE_Debbie 

 

I will continue to monitor this and if it proves to be a reoccurring problem I will get back to you. Thanks for your time.

OCE_Debbie
Community Team - TT Staff