FIbre Support

Get expert support with your Fibre connection.

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

New talktalk hub problems

Smifo
Participant
Message 38 of 38

Hi all

I go fibre broadband about 6 months ago approx. Great for a few months, then very slow and constantly disconnecting from the Internet. Had openreach out n it was apparently the router. Received a new router, great for a month or two, now very slow and dropping out a lot. 

Is there any issue with the new sagemcom 'game changer' hub? Are other people experiencing problems like this? 

Any feedback much appreciated.

Cheers 

Ian

 

0 Likes
37 REPLIES 37

Message 21 of 38

Is it possible to send an alternative make of router? 

0 Likes

Message 22 of 38

Hi Ian

 

I can send another router for testing if you would like to test this first?

 

Thanks

 

Debbie

0 Likes

Message 23 of 38

Hi Debbie

If that's the best route to go. I'm baffled as to why the replacement router seemed to solve the problem for a month or six weeks though. 

Cheers 

Ian 

0 Likes

Message 24 of 38

Hi Smifo 

 

Thanks for your reply.

 

I've completed a further line test which is still detecting a possible fault. As you have recently tested with a different router then I can raise this straight over to our Network Team. Would you like me to arrange this?

 

Thanks

 

Debbie

 

 

0 Likes

Message 25 of 38

Hi 

It's now connected via the test socket using a new filter.

Cheers 

0 Likes

Michelle-TalkTalk
Support Team
Message 26 of 38

Hi Smifo,

 

Thanks. Please let us know once the router is connected at the test socket and we can re-run the line test.

 

Thanks

 

0 Likes

Message 27 of 38

OK, let us know when you have connected at the test socket so that the OCE can run their checks again.

0 Likes

Message 28 of 38

OK cheers, I'll try that tomorrow, I'm at work now. Ta

0 Likes

Message 29 of 38

If you can connect at the test socket again for now then the OCE may be able to narrow down whether the issue is internal, or external.

0 Likes

Message 30 of 38

No noise on the landline. Have previously tested socket. Openreach tested everything before, only a couple of months ago. 

0 Likes

Message 31 of 38

Does anyone think this could be sorted by sourcing a different router? 

Message 32 of 38

Hi Smifo 

 

Thank you for updating your Community Profile.

 

I've completed a line test which has detected a possible fault. Are you experiencing any faults with the landline service when making calls? (noise on the line)

 

Is the router currently connected at the test socket?

 

Thanks

 

Debbie

0 Likes

Message 33 of 38

Hiya, and ta for your reply 

 

No I don't use a vpn. Just standard set up. 

 

0 Likes

valleyboy1975
Conversation Starter
Message 34 of 38

hi mate,

 

you dont use a vpn by any chance?

 

i did, uninstalled it and the talktalk fibre worked fine!

0 Likes

Message 35 of 38

Hi Smifo 

 

Thank you for updating your Community Profile.

 

I've completed a line test which has detected a possible fault. Are you experiencing any faults with the landline service when making calls? (noise on the line)

 

Is the router currently connected at the test socket?

 

Thanks

 

Debbie

0 Likes

Message 36 of 38

... 

0 Likes

Debbie-TalkTalk
Support Team
Message 37 of 38

Hi Smifo 

 

I'm sorry to hear this.

 

Please can you update your Community profile to include your name, telephone number and alternative contact number, we can then look into this further (Please do not post this information on this thread)

 

Please bump this thread to confirm once your Community profile has been updated.

 

Thanks

 

Debbie
 

0 Likes