cancel
Showing results for 
would you rather see results for 
Did you mean: 
Need help?

entertainment boosts blank channels

Reply
12 REPLIES 12
gary cook
Chatterbox

my talktalk router stopped working and i switched over to an old netgear router i had.

i think its after that that all my entertaiment boostd channels have gone blank.

the channel header appears  but the screen then goes blank.everything else works fine.

ive software updated

checked router all lights on

retuned channels

manually connected router

all to no available

could it be the old router d/l speed is fine 9 mb 

fre55die
Community Star

Hi @gary cook

 

Press blue button on remote > Settings > Software Information > Update Software.

If this has helped and solved your problem, please mark it as Best Answer so that OCE's or others do not spend time looking for alternatives.
Community Team

Hi gary cook

 

Are the channels back now, is all ok?

 

Thanks

 

Karl. 

 

gary cook
Chatterbox

no still no joy iam already updated software

Community Team

Hi

 

The netgear router may not be able to support IPTV channels if it is not capable of processing IGMP data.  Not all routers do this.

 

Do you ave access to another TalkTalk router to test or would you like me to send you one.

 

Thanks

 

Karl. 

gary cook
Chatterbox

karl i would be gratefull if you could send me a new one the netgear iam using was good in its day but suffering from old age.

Community Team

No Problem 🙂

 

Just add your home phone number to your Community Profile

 so I can locate your details and I'll get one sent asap.

 

Thanks

 

Karl 

gary cook
Chatterbox

done thx carl

Community Team

Hi

 

Order placed, the router is now on the way.

 

Regards,

 

Karl. 

gary cook
Chatterbox

router has arrived as promised and all set up and the router is working.

unfortunatly it has not solved the problem and the channels are still blank on the guide it now says no information on the booster channels

 

any ideas

 

fre55die
Community Star

Hi @gary cook

 

Have you tried blue button on remote > Settings > Software Information > Update software.

 

If that doesn't work try :

 

Turn the box off, then unplug power lead for a couple of minutes.

Re plug in power .

  1. Ensure the YouView Box is switched off and is currently connected to the router (the YouView Box will require an internet connection).
  2. Power on YouView using button at the back of the YouView Box.
  3. Start YouView using the power button on the YouView Box front panel and then quickly press and hold both the + and – buttons on the front panel. If you haven’t pressed the buttons together by the time 'YouView Waking Up' is displayed, or you see the 'YouView please wait...' message then try again.
  4. Let go of the + and – buttons once the 'Huawei – Maintenance Mode menu' is displayed.
  5. The + and – buttons on the front panel will navigate the menu. Keep pressing the – button until 2 “factory reset keep recordings” option is highlighted. If you go past the option, simply press the + button to navigate back to the option.
  6. Press the power button on the YouView Box front panel to select the option. This will bring up some information and ask 'Do you want to proceed?'. Press the power button again to confirm.
  7. The YouView Box will now show a progress bar as it downloads software from the internet and installs on the YouView Box. This may take several minutes. Once complete, the YouView Box will restart.
  8. Once the YouView Box restarts, the YouView Box will show the initial setup wizard. You will need to run through the setup wizard including tuning the channels.

You will then need to reset your personal settings (such as parental controls / RF loop through / Surround Sound etc.) and also reset your scheduled recordings (might be worth taking a note of future recordings before doing this so you don’t miss any).

It is also a good idea to restart your router once you have done this.

If this has helped and solved your problem, please mark it as Best Answer so that OCE's or others do not spend time looking for alternatives.
gary cook
Chatterbox

this worked fine all channels back up and working after factory reset on box

many thx to karl and others for there input on solving the issue

gary

Community Team

Hi

 

Glad the channels are working for you now.

 

Thanks

 

Karl.