cancel
Showing results for 
Show  only  | would you rather see results for 
Did you mean: 
Need help?

Home Safe KIds Safe Turned On but not blocking content.

Reply
18 REPLIES 18
tommycatz
Participant

Hi

I have Home Safe turned ON but have noticed today, websites of all blocked categories are accessible i.e. porn, gambling, guns, the lot. 

I have tried turning Kids Safe off and on and rebooted the router. Both failed to work.

With young children constantly online, I would like this resolving quickly please. Thanks.

tommycatz
Participant

Update, I have recently requested to upgrade to Fibre 65 and running a speed test check today, I am now getting speeds of 72M, was 35M so is this linked?

OCE_Ady
Community Team - TT Staff

Hi tommycatz, if you got and fitted a new router when you upgraded you'll have to factory reset the router. That should clear the fault. If you need help to factory reset please just shout.

 

Ady


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


tommycatz
Participant

Hi, I am using the same router. However, I have just tried a factory reset and the issue is still present.

Please advise.

Thanks

tommycatz
Participant

I have just tried blocking a specific site and after saving, the same URL is still accessible.

jerri
Chatterbox

I have the same problem which I first noticed yesterday.

I have a couple of sites blocked on kids safe but they are still accessible.

OCE_Ady
Community Team - TT Staff

Hi jerri, please reboot your router, retest and add your landline number to your community profile. 

 

Ady


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


jerri
Chatterbox
I have rebooted the router, retested but no change. I have added the landline to my profile.
tommycatz
Participant
I have tried an old talk talk router and the same issue is present (all content is available).
OCE_Ady
Community Team - TT Staff

Thanks for confirming that jerri.

 

Ady


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


OCE_Ady
Community Team - TT Staff

Thanks for confirming that jerri.

 

Ady


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


tommycatz
Participant
Is any one from TT actually working on fixing my issue? Please provide an estimated fix date.
LinasK
First Timer

Hi, 

 

I have the same issue. Homesafe stopped working on Sunday. Tried to restart router, tried to re-enter websites which needs to be blocked but nothing helped. Hopefully TT will come back with solution soon. 

 

tommycatz
Participant

Looks like its a bigger issue and most customers don't realise it's there. I rang TT yesterday. The SLA is 5 working days from the day you first called.

tommycatz
Participant
Any TT customers reading this should check if Homesafe is blocking their expected blocked content.
OCE_Ady
Community Team - TT Staff

Hi all, some work was done last night to repair this. Please reboot your router and post back to let us know how you get on. 

 

Ady


Please log in to My Account if you need to view or pay your bill, manage boosts and track your usage. From My Account you can also check your connection and test your line for any issues in the Service Centre.


tommycatz
Participant
I have tested blocked sites and they are now not available so the issue for me is now fixed. Many thanks.
jerri
Chatterbox

I tested it earlier today and it was fixed. Checked just now and my two blocked sites were accessible. I changed the sites back to ALLOW and then BLOCK and its worked.

OCE_Chris
Community Team - TT Staff

Glad to hear the issue is fixed for you, thanks for letting us know, apologies for any inconvenience


Chris